Welke sloten maken jouw huis of pand nou écht veilig
 
Je wilt jouw deur goed beveiligen dus vraag je je af welke sloten nou goed en slecht zijn? Vanwege het grote aanbod op de markt is dit erg moeilijk. Op deze pagina geven wij jou advies en vertellen wij waar je op kunt letten zodat je daarna met een veilig gevoel de deur achter je dicht kan doen..
Om te beginnen dragen veel sloten het SKG keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij testen als onafhankelijke instantie hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid.
Dit keurmerk wordt veel gebuikt maar kan misleidend zijn. Er zijn onder de gekeurde sloten namelijk nog steeds grote verschillen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Omdat dit keurmerk alleen dus niet voldoende is om goed te oriënteren bespreken wij de goede- en slechte sloten.
 
 
 
 

 

                                             Pensloten
Het kan voorkomen dat wanneer je deur is beveiligd met een extra penslot (ook wel steekslot genoemt), je in alle haast vergeet het extra penslot te sluiten. Je denkt dat de deur klemt en duwt tegen de deur aan. Per ongeluk duw je dan de pensloten eruit.
Dit komt doordat wanneer de deur wordt uitgehold voor het plaatsen van het penslot er vaak 5 mm hout overblijft aan beide zeiden. En doordat er vaak geen beslag wordt geplaatst waardoor het slot er gemakkelijk uit te drukken is. In de meeste gevallen wordt alleen een afdekplaatje geplaatst voor het begeleiden van de sleutel. Dit slot breekt dus zonder moeite uit de deur, zeker wanneer het een naar binnen draaiende voordeur betreft.
       Problemen die voor komen als je een penslot hebt:
- Sleutel draait niet verder dan een kwartslag. Het slot is vastgelopen op een kwartslag doordat er een beetje aan de sleutel is getrokken.
- Sleutel kan ongehinderd een rondje draaien: het tandwiel binnenin het slot is gebroken.

Daarbij zijn er veel middelen verkrijgbaar op de open markt om deze pensloten simpel te openen. Het garandeerd dus niet de veiligheid waar je naar zoekt. Goede alternatieven om het slot wel veilig te maken zijn:

bijzetslot met cilinder, veiligheidsbeslag met anti kerntrek beveiliging of een meerpuntsluiting.
 
inbraakschade penslot


Veiligheids Beslag
Op dit moment worden 8 van de 10 inbraken gepleegd door middel van cilinder trekken. De cilinder is namelijk het zwakke punt in alle type deuren.
Tegenwoordig heeft bijna iedereen veiligheidsbeslag zonder cilinder bescherming. Dit is volgens ons het aller belangrijkste punt om te verbeteren.
Alleen al door anti cilindertrek beslag te plaatsen zal jouw deur veel minder snel geopend kunnen worden.

Een inbreker loopt dan bijvoorbeeld door. Jouw deur zier er met anti cilindertrek beslag namelijk enger uit én mocht de inbreker het toch proberen is de kans dat deze daadwerkelijk de cilinder weet te trekken minimaal.
Wat van belang is, is het juiste anti cilindertrek beslag. Er zijn vele soorten en merken verkrijgbaar op de markt maar deze zijn allemaal verschillend. Het kwaliteitsverschil is helaas te groot om blindelings te kiezen.
Het is helaas niet zo dat bijvoorbeeld alleen gekeken kan worden naar het SKG keurmerk omdat alleen al de manier van testen en de gebruikte gereedschapen en methodes naar ons inziens niet voldoende is
Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.Geen producten